آسانسور خودرو بر
آسانسور ماشینبر (Car Lift): آسانسورهای ماشینبر از بزرگترین نوع آسانسورها بوده و از آنها جهت حمل خودرو به طبقات مختلف استفاده میگردد. ابعاد کابین آسانسورهای خودروبر معمولاً حدود ۲.۵ تا ۳ متر در ۴.۵ تا ۶ متر بوده و دارای ظرفیتی بین ۲.۵ تا ۷ تن میباشند. در این آسانسورها از لحاظ ارتفاع محدودیتی وجود نداشته اما بهتر است تا ارتفاع سه طبقه از سیستم هیدرولیک و برای ارتفاعهای بالاتر از آن از سیستم کششی استفاده شود. استفاده از آسانسور ماشینبر نیاز به برق مصرفی سه فاز دارد.
امروزه به دنبال رشد جمعیت شهرنشین، افزایش تعداد و تراکم ساختمانها و همچنین افزایش نسبی شهروندان دارای خودرو، مسئله تامین پارکینگ برای خوروها روز به روز جدی تر شده است و سازندگان آپارتمانها نیز به منظور تامین هر چه بیشتر فضای پارکینگ، تمایل به افزایش تعداد طبقات در فضای زیرین ساختمانها دارند.
اما با توجه به این که اکثر آپارتمانهای متداول در زمینهایی با متراژ بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ متر بنا میشوند و اختصاص اجباری قسمت عمدهای از سطح هر طبقه پارکینگ به سطح شیبدار (رمپ) برای دسترسی و گردش خودروها به طبقات زیرین، راندمان بهرهبرداری طبقات پارکینگ به شدت کاهش یافته و احداث طبقات اضافی پارکینگ را توجیهناپذیر میسازد. لذا بهترین راه حل استفاده از آسانسورهای حمل خودرو می باشند.
فضای مورد نیاز برای آسانسورهای هیدرولیک خودروبر:
با توجه به تنوع آسانسورهای هیدرولیک ابعاد چاه و کابین را برای آسانسورهای خودروبر که یکی از متداول ترین نوع آسانسورهای هیدرولیک است، مورد بررسی قرار میدهیم.
نحوه اتصال جک مطابق با شکل ذیل، بطور مستقیم جک از زیر میباشد:
بطور معمول آسانسورهای خودروبر دارای ظرفیت از ۵/۲ تا ۷ تن هستند که دارای حداکثر ۵/۸ متر طول برای جک تک مرحله ای (۱ Stage) ، ۱۲ متر طول برای جک تک مرحله ای دو تکه از نوه جک از زیر مقدور می باشند.
ولی در صورت استفاده از سیستم ۲-۱ امکان اجرای اینگونه آسانسورها تا حدودا ۳۰ امکان پذیر می باشد.
– ابعاد کابین در آسانسورهای خودروبر معمولاً به عرض ۲۲۰ تا ۲۸۰ سانتیمتر و عمق ۴۵۰ تا ۶۰۰ سانتیمتر میباشد.
– فضای موردنیاز برای چاه آسانسور خودروبر به صورت زیر است:
۱۰۰ تا ۵۰ + عرض کابین = عرض چاه cm (متناسب با نوع در آسانسور)
۵۰ تا ۳۰ + عمق کابین = عمق چاه cm
– در حالت جک از زیر:
در کف چاه حفره برای استقرار جک به قطر cm ۵۰ در مرکز ثقل کابین تعبیه میگردد که عمق آن برای جک یک مرحله ای (۱ Stage) به صورت cm 50 + طول مسیر حرکت و برای جک دو مرحله ای (۲ Stage) به صورت cm 50 + طول مسیر حرکت / ۲ محاسبه میگردد.
– در حالت جک بغل غیر مستقیم نیازی به حفر چاک نیست.
– موتورخانه آسانسورهای هیدرولیک معمولا در کنار چاه آسانسور تعبیه شده و به دلیل نوع سیستم میتواند تا ۱۲ متر با چاه فاصله داشته باشد که خود از مزایای این سیست است، ارتفاع موتورخانه حداقل ۲ متر و ابعادی حدود ۵/۲ × ۵/۲ متر دارد.
– انواع در، در آسانسورهای هیدرولیک عموماً شامل ۱- گیوتینی که در از وسط باز شده و نیمی از آن به سمت بالا و نیمه دیگر به سمت پایین میرود. ۲- کشویی که به صورت انعطاف پذیر در ریل حرکت کرده و به سمت بغل کابین هدایت میشود. ۳- تلسکوپی، سانترال یا تلسکوپی – سانترال میباشد که قبلا در مورد این درها توضیحاتی ارائه شده است.
برخی نوآوریها و ابتکارات گروه صنعتی هیرو در زمینه آسانسور ماشین بر
شرکت خزر صعود (هیرو) با بیش از یک دهه تجربه در زمینه طراحی و اجرای انواع آسانسور ها و اجرای انواع آسانسورهای ماشین بر هیدرولیکی برخی نوآوریها و ابتکارات خویش را به شرح زیر معرفی می نماید.
۱- اجرای آسانسور ماشین بر به طول ۱۲ متر از نوع جک مستقیم از زیر(باشگاه پذیرائی نیاوران)
۲- اجرای آسانسور ماشین بر از نوع ۲ جک بغل غیر مستقیم جهت خروج ماشین بصورت نود درجه (پروژه ازگل)
۳- طراحی آسانسور ماشین بصورت شیبدار (میدان نیلوفر تهران)
۵- طراحی آسانسور ماشین بر ۳ توقف با کابین ۳ طبقه (شهریار)
۶- طراحی و اجرای آسانسور صنعتی به ظرفیت ۱۵ تن (شرکت پاکسان)
۷- طراحی و اجرای آسانسور خودروبر به طول ۲۶ متر (پروژه میگون)
۸- بازسازی انواع آسانسورهای ماشین بر قدیمی